fredag 25 mars 2011

Rögle - Modo

Rögle vann onsdagens match hemma mot Mora med klara 5-2. Mora stretade på ganska bra, men räckte inte till. Mora är det klart sämsta laget i Kvalserien. Rögle spelar fortfarande svagt i egen försvarszon. Fransson visade igen att han är en fantastisk målvakt.

I kväll så blir det nog årets match i Lindab. MODO kommer på besök ett MODO som är piskade att vinna för att hänga på tåget till Elitserien.

I MODO spelar ett antal riktigt duktiga och rutinerade spelare. Nedan följer lite intressant information om MODO. Vad sägs om att Modos spelare har spelat 3409 matcher i NHL. Det kan man nog kalla ett rutinerat lag. Motsvarande siffra för Rögle är 0.

MODO experience: 3784 GP
NHL experience: 3409 GP
WC experience: 276 GP
OG experience: 33 GP
Elitserien experience: 5109 GP
Allsvenskan experience: 798 GP
KHL experience: 117 GP
AHL experience: 1135 GP

Här kommer mina funderingar om kvällens matcher.

Rögle - Modo 4-2
Rögle måste vinna denna tuffa hemmamatch för att ha chansen att nå Elitserien igen. Det finns inga lätta matcher. MODO är inte bara ett rutinerat lag utan även ett ålderstiget lag. Trötta gubbar som inte hänger med när Rögles "bålgetingar" sätter fart. Åker Rögle bara skridskor ikväll så kommer MODO att åka på en massa utvisningar och då smäller det. MODO måste vina om inte Fiaskot är totalt. I Rögle gör Jakob Johansson sin 592:a match i Rögle tröjan och blir därmed den spelare som spelat flest antal matcher för Rögle. Ett stort grattis till min Glimåkra kompis. Jag tippar med hjärtat ikväll.

Södertälje - Växjö 2-3
En tidig seriefinal, där det mesta kan hända. Växjö pressade MODO senast och kommer säkert att sälja sig dyrt, medans Södertälje hade väldigt svårt med att skaka av sig Örebro. Den som vinner matchen ikväll har ett bra läge inför slutskedet. Jag tror att Växjö kan skrälla här. De har en målvakt som är i en ruskig form.


Mora - Örebro 3-2En match där Örebro bara skall vinna. Mora har blivit en riktig slagpåse i kvalserien. Fyra raka förluster och 5-19 i målskillnad. Skulle Mora vinna ikväll så är Örebro definitivt borta från Elitserien nästa år.Jag tror ändå på Mora när de nu har hemmaplan. Örebro var nära att sno tre poäng från Södertälje, men fick bara med sig en så jag tror besvikelsen är stor i Örebro.

Inga kommentarer: