onsdag 6 april 2011

Växjö - Rögle 19.00

Rögle förlorade ju den viktiga hemmamachen mot Södertälje i söndags med 1-2. Jag tyckte Rögle gjorde en bra insats även om ett mål på hemmais inte är godkänt. Nu har man inte Elitserieplatsen i egna händer utan måste förlita sig på att både Modo och SSK misslyckas i de två sista matcherna. Dessa båda lagen möts dessutom i den sista omgången. Det lär inte avgöras förrän i den omgången.

Måste gratulera Växjö till Elitserieplatsen. Smålandshockeyn är het för tillfället.



Växjö - Rögle 2-5
Allt annat än en Rögle seger anser jag vara skadal. Växjö är klara för Elitserien och går väl på ett segerrus ikväll. Visst kan en utsålld arena plus att det är sista matchen i denna gamla lada tända Växjö killarna, men jag tror ändå att Rögle gör både ett och två noll, sedan går nog luften ur smålänningarna. Jag hoppas att Rögle går för fullt. Det kan ju bli en målskillnadsaffär efter matchen på fredag och därför är det bra att ha med sig några plus mål efter kvällens match. För Rögle har en betydligt sämre målskillnad än t.ex. Modo.

Läs mer: Kvalserieveteranen har vinnarkänsla (hd.se), Christoffer Persson imponerad av gamla laget (lokaltidningen.se),


Södertälje - Mora 4-3
Södertälje måste bara vinna om de skall ha chansen kvar till Elitseriespel nästa år. Södertälje hade en viss tur när man slog Rögle i söndags. Mora har bara äran att spela för. Men jag tror säkert att Mora vill visa dalafolket att de inte är så dåliga som de visade senast mot Modo. Som Rögleit så hoppas man ju att Mora kan göra en Leksand och hjälpa oss fram mot elitserien. Man kan ju hoppas att Mora tänker ekonomisk inför nästa säsong. Man har ju närmare till både Örnsköldsvik och till Södertälje än vad man har till Ängelholm.
Men realistsikt så vinner nog SSK hemma med uddamålet. SSK lockar med gratis inträde. Det är väl det enda sättet att få publik till det laget ;).

Läs mer: Vi spelar för framtida kontrakt. (dalademokraten.se), Hockeyfeber (dt.se), Gratis inträde till ssk matchen. (lt.se)

Örebro - Modo 5-4
Örebro vill visa sin hemmapublik att man är bättre än vad man visade i senaste matchen mot Växjö. Jag tror att Örebro kommer att sälja sig dyrt. Modo är i samma sits som SSK. Man måste vinna för att ha allt i egna händer inför sista omgången mot SSK. Jag tror att Örebro skrällvinner ikväll.

Läs mer: Ingen läggmatch mot modo (na.se), Tuffa matcher även på sidan (allehanda.se)

Inga kommentarer: