torsdag 7 april 2011

Tråkigt slut på en annars fantastisk säsong

Rögle förlorade den så viktiga bortamatchen mot Växjö med 2-4 efter att Växjö gjort två mål i tom kasse. Jag tycker Rögle gör en okej match, men att Växjö är ett bättre lag även om de inte hade något att spela för. Växjö är ett äldre och mer rutinerat lag så ett stort grattis till Elitserieplatsen. Jag tror att Rögle tar nya tag och kommer att vara med att slåss om en elitserieplats nästa år.

Det var inte många som trodde på detta Rögle innan säsongen började. Man fick börja om med nästan ett helt nytt lag. Det böjade skralt och många experter trodde inte ens att Rögle skulle ta sig till playoff. 

Det är nog många så kallade experter som bör fundera om de inte borde byta jobb. Jag hittade ett ganska intresant tips.Han är i och för sig ingen expert men kunde inte låta bli att skratta lite. Så här slutar hockeyallsvenskan (Redhawks-Bloggen). Kolla på första-, nionde- respektive elfteplats.

På fredag spleas säsongen sista match i Lindab Arena. Jag hoppas att det blir mycket publik även om matchen är betydelselös. Laget är värda all hyllning. Man har gjort en kanon säsong. Ett av De yngsta lagen på elitnivå i Sverige. Ingen hade krav på att man skulle vara med och slåss om en elitserieplats efter åtta omgångar i kvalserien. Tycker det är roligt att det var många på sittplats som under säsongen sagt att detta är sista året man skulle ha årskort, för laget var för dåligt. Undrar om de tänkt om nu?

På lördag börjar Silly Season på allvar för vårat Rögle. I nästa vecka får vi väl reda på vilka spelare som har elitserieklausul. Simon Olsson fick en fråga igårkväll efter matchen av Jihde om han var intresserad av att spela i elitserien. Han svarade att han skall spela elitserien med Rögle inom kort. Det tolkar jag som att han blir kvar annars blir jag väldigt besviken på honom. En annan spelare det ryktats om är ju Christoffer Persson som ryktas vara på väg till Frölunda. Han sa i en intervju till Expressen innnan matchen mot Växjö, att går vi ninte upp i år så gör vi det nästa år. Det kan också tolkas som att han stannar.

Inga kommentarer: